Vi bevarar
Kulturfastigheter

Kulturfastigheter – vad är det?

Det finns fastigheter vars värde höjs eller består när man bevarar dem i stället för att förändra dem. Det är dessa hus vi kallar kulturfastigheter. Hus med ett historiskt och kulturmässigt värde för staden, stadsdelen, omgivningen och människorna.

Förädling av kulturfastigheter kan enbart göras med stor omtanke och respekt. Det kräver nogsam omsorg om detaljer, arkitektur, struktur och helhet. Annars kan någon som tittar på huset om tio år undra vem som har förstört det. Det får inte hända.

Vårt mål när vi åtgärdar ett hus är att det ska kännas som att huset ser ut precis som det gjorde då det var nytt. Vi månar om husets formspråk och arkitektur.

Hus är också på många sätt förknippade med känslor. Någon har en gång i tiden har haft en kärleksfull ambition att lämna ett avtryck i historien genom sin arkitektur. Det här gäller många av husen du hittar i Göteborg.

När du tar hjälp av oss får du en samarbetspartner som ser helheten och det långsiktiga värdet.

FANTASTISKA GÖTEBORG
OCH DESS ARKITEKTUR

Göteborg har en rik och brokig arkitektur präglad av strömningar och tidsepoker. Här berättar vi varför vi tycker vår hemstad är en så inspirerande plats att arbeta på.

Pin It on Pinterest